Hoe word ik...

Medewerker paardensport en -houderij

Als medewerker paardensport en -houderij kun je aan de slag bij een paardenhouderijbedrijf, zoals een stoeterij, hengstenhouderij of opfokbedrijf. Of je kiest voor een sport- of recreatiebedrijf, zoals een sport- en handelsstal, pensionstal of manege. 

1

Leer meer over het trainen en verzorgen van paarden

Verken het werk van een medewerker paardensport en -houderij en ontdek wat het werk bij een paardenhouderijbedrijf inhoudt, of je nu al ervaring hebt of (nog) niet!
2

Volg de opleiding Paardensport en -houderij | Vakbekwaam medewerker

Weet je het zeker? Meld je dan aan voor de opleiding Paardensport en -houderij en leer meer over bijvoorbeeld het organiseren van evenementen in de paardenwereld.
3

Doe ervaring op in de praktijk

Je leert veel in de praktijk door stage te lopen en praktijklessen te volgen. Probeer ook in je vrije tijd ervaring op te doen. Bij een paardenhouderijbedrijf of bij een sport- en recreatiebedrijf kun je zien hoe alles in de praktijk werkt. Je leert van mensen die al ervaring hebben.

Opleidingen om Medewerker paardensport en -houderij te worden

Thema afbeelding bij opleiding Paardensport en -houderij | Vakbekwaam medewerker

Paardensport en -houderij | Vakbekwaam medewerker

BOL Niveau 3 3 jaar

Werken met paarden, dat is jouw droom! Met deze opleiding kun je dit waarmaken. Je leert veel over paarden, maar leert ook hoe je paardrijlessen begeleidt en publieksactiviteiten met paarden organiseert.

Vragen? Neem contact met ons op

Bereikbaar van ma t/m vr van 9:00 tot 16:00 uur.