Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters

Voedingsinkoper

Voedingsinkoper

WAT DOET EEN VOEDINGSINKOPER?
Het lijkt soms wel alsof iedereen met voeding bezig is. YouTube staat vol met filmpjes met tips over voeding en gezondheid. Er komen bijna dagelijks nieuwe producten bij in de supermarkt. Regelmatig is er een nieuwe hype met weer een ander dieet. En dan hebben we het nog niet eens over aandacht voor milieu en dierenwelzijn. Of over mensen die ondanks alles ongezond blijven eten… De wereld van voeding is enorm in beweging.

Jij als voedingsinkoper geeft advies op het gebied van gezond en duurzaam assortiment. Je bepaalt mede de inkoopstrategie en bent verantwoordelijk voor het structureren en onderhouden van het inkoopproces en de bijbehorende systemen. Je zorgt ervoor dat je alle producten tegen een eerlijke scherpe prijs inkoopt. Je onderhoud contact met leveranciers. Het voeren van inkoopgesprekken en onderhandelingen zijn hier onderdeel van.

WAAR WERKT EEN VOEDINGSINKOPER?
Je kunt gaan werken als voedingsinkoper in verschillende sectoren. Denk aan zorginstellingen, versmaaltijdbedrijven, bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie, gemeenten , GGD, onderwijs, logistieke bedrijven, etc.

VOEDINGSINKOPER WORDEN, WELKE OPLEIDING HEB JE NODIG?
Je kan voedingsinkoper worden met de opleiding Food, Life & Innovation van Terra MBO!