Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters

BPV Gids

DIT IS DÉ TERRAGIDS VOOR DE BEROEPSPRAKTIJKVORMING (BPV) 2022-2023

Waar vind je informatie over beroepspraktijkvorming?
Deze pagina begint met een instructievideo waarin de beroepspraktijkvorming (bpv) wordt uitgelegd.

Een algemene bpv-gids voor Terra online
In deze bpv-gids van Terra mbo staan alle officiële afspraken voor de beroepspraktijkvorming die gelden voor heel Terra. Deze gids is gemaakt voor jou als student en is ook online beschikbaar voor praktijkopleiders, voor ouders en voor docenten van Terra op mboterra.nl.

PLUS

Een bpv-map voor jouw eigen opleiding

Naast informatie in de online bpv-gids voor Terra die je nu leest, krijg je een losbladige  bpv-map voor je eigen opleiding. Daarin staan je bpv-rooster en namen van bpv-begeleiders op jouw vestiging. Bij jouw opleiding hoort een belangrijk bpv-formulier ‘Voortgang per werkproces’ en een bijpassende zes-stappen-methode hoe je kunt werken aan je werkprocessen. Verder is er het bezoekformulier waarin je leerafspraken vastlegt en zijn er de bpv-beoordelingsformulieren. In de map komen ook de bpv-opdrachten. Je bewaart in deze bpv-map je bewijzen richting je beroepsproeve.

Inhoud van de online bpv-gids voor Terra
Onder tabblad ‘Wat is beroepspraktijkvorming' staat in grote lijnen het doel van de beroepspraktijkvorming uitgelegd en algemene regels waaraan je je moet houden. De andere delen behandelen: Voorbereiding, Begeleiding, Beoordeling en Evaluatie van de BPV. In Verzekeringen staan regelingen en verzekeringen. Een uitleg van de vetgedrukte begrippen vind je in Begrippen. En er is een speciaal tabblad Internationaal, met de gids voor de internationale BPV (IBPV).

De formulieren die je nodig hebt, zitten al in je bpv-bundel maar kun je ook downloaden uit Formulieren

We wensen je veel succes en plezier toe tijdens je beroepspraktijkvorming!

Team Terra MBO

Download dit hoofdstuk als PDF.