Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters
Geplaatst | 5 maart 2021

VEELGESTELDE VRAGEN FOOD, LIFE & INNOVATION

Afbeelding (boven)

Staat jouw vraag er niet tussen? Stel je vraag via één van onze social media-kanalen of mail naar voorlichting@terra.nl.

Hoe schrijf ik mij in voor een opleiding?
Inschrijven voor een opleiding bij Terra mbo doe je via de website. Je moet je uiterlijk op 1 mei hebben aangemeld. Alleen dan heb je recht op toelating voor de opleiding van je keuze. 

Wanneer zijn de stages?
De stageperiodes zijn per studiejaar anders. Tijdens jouw intakegesprek kun je de jaarplanning inzien. Daarop staan ook de stageperiodes aangegeven.

Wat leer je tijdens het eerste basisjaar?
Iedere student die kiest voor deze opleiding start met een basisjaar. In dit jaar leer je alles over het werken in de voedingsbranche en over voedselveiligheid. Je leert bijvooorbeeld over productafwijkingen en hoe je moet handelen bij deze afwijkingen.

Wat zijn keuzedelen?
Tijdens de opleiding kun je kiezen voor Keuzedelen. Met keuzedelen kun jij je specialiseren op een bepaald gebied of waarmee je extra certificaten kunt behalen. Bij de opleiding Food, Life & Innovation heb je onder andere keuze uit de volgende keuzedelen:
• Internationaal
• Innoveren in beroep
• Duits in de beroepscontext
• Fooddesign
• Coaching van voeding in de Wellness
• (in ontwikkeling Coachen bij natuurvoeding)

Moet je zelf een stageplek regelen?
Samen met school zorg je voor een stageplek. Je zoekt zelf een stage en legt deze voor aan school, dan besluiten jullie samen of dit een goede plek is. Wist je dat het ook mogelijk is om stage in het buitenland te lopen?

Wat voor projecten zijn er?
Tijdens de opleiding werk je aan diverse projecten, zoals de Challenge Voedselverspilling, Impactprijs, vraagstukken van bedrijven in de regio. Voorbeeld van deze vraagstukken zijn het ontwerpen van producten van veldbonenmeel of het werken aan de ontwikkeling van fruitleer. In het eerste jaar krijg je projecten van docenten, in het tweede jaar is er een speeddate met bedrijven waarbij je zelf mag kiezen voor een project en in het derde jaar zoek je zelf een opdracht om aan te kunnen werken, alleen of met een groepje.

Kun je ook deelnemen aan de Voedsel Jongerenraad?
Je kunt je aanmelden bij de Voedsel Jongerenraad van Terra. Deze groep jongeren houden zich bezig met verschillende vraagstukken in de wereld van voeding en geeft jongeren een echte stem ten aanzien van voedselbeleid dat door gemeentes wordt opgesteld.

Waarom maken jullie magazines met studenten?
Studenten maken een online magazine zodat ze in de toekomst aan bedrijven kunnen laten zien waar het talent van de student ligt. Door al vanaf het begin van je opleiding te werken aan dit mooie portfolio/magazine kun je de interesse van werkgevers opwekken. Dit helpt ook bij het vinden van een opdracht of een stageplek.

Wat doen jullie allemaal in de lockdown situatie?
Onze docenten zijn creatief en weten altijd wel een oplossing te vinden zodat jij goed kunt leren tijdens de Corona pandemie. Steeds bedenken ze mogelijkheden om op afstand te leren en gemotiveerd te blijven. We hebben een magazine gemaakt dat goed laat zien hoe we dat doen. Bekijk hier het magazine. 

Wat zijn je kansen op een baan?
De voedingsmiddelenindustrie is de grootste tak van de Nederlandse industrie is. Er is dus veel werk is in de wereld van voeding en voorlichting. Deze sector is heel breed en kun je kunt er terecht in veel verschillende functies. Zo kun je als voedingsvoorlichter aan het werk bij een bedrijf of als zelfstandig ondernemer. Hiervoor leer je in het laatste jaar in de opleiding een ondernemingsplan te schrijven. Je leert in het laatste jaar hoe je een evenement kunt opzetten en begeleiden. Maar je kunt ook aan de slag als foodinfluencer of als ondersteuner in een diëtistenpraktijk. Als je de creatieve kant van voeding leuk vindt kun je als conceptontwikkelaar aan de slag bij een bedrijf of voor jezelf. En wat dacht je van het werken bij ziekenhuis of bij een marketingbureau?
 

Deel dit op