Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters
Geplaatst | 21 juli 2022

Studenten dierverzorging en paraveterinair presenteren hun eigen krant

Afbeelding (boven)


Eerstejaarsstudenten van de opleiding dierverzorging en paraveterinair presenteerden op 8 juli 2022 hun eigen krant. De studenten waren aanwezig bij de opening van de nieuwe volière van Stichting Dierenweide Stroomdal in Beilen.

Tijdens de feestelijke bijeenkomst presenteerden de studenten van Terra hun project. Aan de ruim 300 bezoekers vertelden ze over een aantal dieren die er op de dierenweide zijn. Ruim acht weken lang werkten de studenten hard aan de krant die gemaakt werd voor alle kinderen op de Beilense basisscholen én voor alle bezoekers van deze feestelijke avond.

Leren in de regio
Terra vindt leren in de regio erg belangrijk. Hier wordt invulling aan gegeven in de vorm van regioleren. Bij regioleren werken studenten aan een opdracht van een externe opdrachtgever.
Terra wil hiermee de regionale samenwerking versterken. Studenten krijgen de kans om praktijkervaring op te doen én kunnen ze intensief kennismaken met de regio.

Verbinding 
Het publiek was in elk geval enthousiast: “Geweldig hoe jonge mensen met passie over dieren kunnen praten en jong en oud kunnen enthousiasmeren.” Wethouder Jan Schipper noemde het in zijn openingswoord zelfs:  “Verbinding puur sang”.  

UserUploads/13.jpg
Deel dit op